Božović: Nikakve informacije o ubistvu Ivanovića 1Foto: N1

Lider Građanske incijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je pre tačno 11 meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice, a i dalje se ne zna ko je to učinio, rekla je za N1 funkcionerka incijative Ksenija Božović.

Ona je ocenila da pomaka u istrazi nema, ali da će Građanska inicijativa SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

Podsetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, koje ih je „šokiralo i razočaralo“.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživela niz neprijatnosti od inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.

„Od prvog dana govorimo da kosovska policija, što je i pokazala, nije odradila posao kako treba. Potvrđuje se, evo 11 meseci, mi nemamo ništa značajno oko informacija, niti imamo bilo koji pravac da će se pravi ubica pronaći. Imamo političke izjave iz Beograda i Prištine, poslednja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji kaže da ukoliko bi istražni organi Srbije imali čaure sa mesta ubistva da bi se vrlo brzo izašlo sa imenom ubice. Mi smo danas apelovali na istražne organe Kosova da sarađuju i da taj dokazni materijal, te čaure, ustupe istražnim organima Srbije radi zajedničkog cilja, nadamo se da im je zajednički, da se ubica što pre pronađe i izvde pred lice pravde“, kaže Božović.

Obeleženo 11 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića

Na mestu gde je pre 11 meseci ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, njegove stranačke kolege, članovi porodice i prijatelji upalili su sveće i položili cveće i još jednom je zatraženo da se ubice pronađu i kazne.

Oni su pozvali istražne organe sa Кosova i iz Srbije da uspostave saradnju koja će imati samo jedan cilj – da što pre pronađu ubicu Ivanovića. 

Podsećajući na reči koje je često slušao od brata i koje su ispisane na spomen ploči ispred stranačkih prostorija gde je i ubijen, Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera, izrazio je nadu da će „Oliverov duh ostati prisutan, kao i ideja kojom se on vodio i mnogi ljudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari