Božović: Ukoliko Šešelj ode u Hrtkovce, branićemo svoje sugrađane 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ukoliko državni organi nemaju nikakvu nameru da stanu na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionišu njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti, bićemo primorani da to uradimo sami i sami zaštitimo ljude kojima Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem, saopštio je predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović.

Kako je Božović saopštio njegova najava novog mitinga u Hrtkovcima, na 26. godišnjicu mitinga na kom je Hrvatima poručio da moraju da napuste Srbiju, upravo je posledica višednevnog ignorisanja njegovog ponašanja, iako su u više slučajeva državni organi bili dužni da reaguju.

Ukoliko se Vojislavu Šešelju dopušta da bude poslanik, iako mu zakon to zabranjuje, ukoliko se ćuti na njegove pretnje narodnim poslanicima Aleksandri Jerkov i Tomislavu Žigmanovu, ukoliko se ne sankcionišu njegove najave da jedva čeka da ponovi svoja sramna dela, jedino sto nam ostaje jeste da sami štitimo nase sugrađane od zla. Jasno je da oni koji vode državu i danas podržavaju Šešelja, bas kao i devedesetih, ali na to državni organi nemaju pravo, stoji u saopštenju.

Teško je proceniti šta je licemernije – višednevno tolerisanje nasilničkog i kriminalnog ponasanja osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, ili danasnja iznenađenost i šokiranost kada je izazvao ozbiljan diplomatski incident između Srbije i Hrvatske koji može da nanese štetu Srbiji, navodi se u saopštenju za medije.

Božović je zaključio da zato, ukoliko sramni miting u Hrtkovcima 6. maja ove godine bude održan, ukoliko radikali odu u Hrtkovce da tamo opet zastrašuju i maltretiraju ljude, bicemo tamo i mi koji ne želimo da se povlačimo pred njima i koji smo spremni da svoje sugrađane branimo kada već Vučićeva vlast neće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari