Božović: Uzbunjivačici Sunčici Ivanović uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović naveo je danas, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, da je uzbunjivačici Sunčici Ivanović uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu, a sve zbog toga što oni koji krše zakon u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, ali i oni koji ih štite, pokušavaju na taj način da je ućutkaju.

On je rekao da doktor medicinskih nauka Sunčica Ivanović, koja je među prvima ukazala na nezakonitosto zapošljavanje Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića, Ivana Bošnjaka i drugih funkcionera Srpske napredne stranke, kao i na druge nezakonitosti u radu Visoke medicinske škole u Ćupriji doživljava zbog toga torturu.

Prema njegovim rečima, tortura je kulminirala kada joj je, prilikom dolaska kod lekara po terapiju koju prima kao hronični bolesnik, rečeno da je njena zdravstvena knjižica poništena.

On dodaje da je Ivanović, za razliku od svojih osam koleginica koje su otpuštene da bi se zaposlili funkcioneri vlasti, zadržala posao u školi.

Ivanović je svakodnevno izložena maltretiranju, ponižavanju i mobingu zbog toga što insistira na poštovanju zakona i pokušava da otkrije pod kojim uslovima, po kom osnovu i na osnovu kojih kriterijuma veterinar, inženjer i pravnik predaju budućim babicama i fizioterapeutima predmete za koje nisu stručni.

Božović je istakao da studenti ove škole sutra treba da budu odgovorni za nečije zdravlje i nečiji život, a ne dobijaju kvalitetno obrazovanje, jer je nekome njegova sedma plata očigledno važnija od tuđeg zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari