Brnabić apelovala na institucije u Briselu da reaguju na zabranu da Vulin poseti Kosovo 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na institucije u Briselu da reaguju povodom odluke vlasti u Prištini da se srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabrani poseta Kosovu.

„Takva politika vlasti u Prištini je protiv slobode kretanja robe, kapitala i ljudi, a institucije u Briselu su garant primene Briselskog sporazuma i treba da reaguju na takve odluke“, rekla je Brnabić novinarima.

Dodala je da se zabrana posete Kosovu ne odnosi na sve zvaničnike Srbije, već da se takve odluke donose pojedinačno.

Na pitanje da prokomentariše postavljanje Stefana Krkobabića, sina ministra za regionalni razvoj i kontrolu rada javnih preduzeća Milana Krkobabića, na mesto direktora javnog preduzeća „Stara planina“ ona je rekla da je ta odluka pre nego što je potvrđena na sednici Vlade Srbije, prošla proveru više vladinih odbora.

Dodala je da o svakom pojedinačnom imenovanju ne može da vodi računa i da i o eventualnom sukobu interesa treba pitati „ljude koji su ga nominovali“.

Odgovarajući na pitanje zašto je tužilaštvo obustavilo istragu protiv ministra policije Nebojše Stefanovića povodom sumnji da je umešan u korupciju ona je rekla da se ne meša u rad tužilaštva.

„To što je tužilaštvo pokrenulo proceduru u tom slučaju znači da je ovo zemlja u kojoj vlada pravo“, kazala je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari