Brnabić: Biće teško u Vašingtonu, ali nema boljeg od Vučića, izvućiće maksimum 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će razgovori u Vašingtonu, gde će se sresti predstavnici Beograda i Prištine, biti teški ali da se „Vašington pre svega bavi ekonomijom“, kao i da niko od predsednika Aleksandra Vučića ne može da štiti bolje srpske interese.

„U tom smislu je i naš stav sličan stavu Vašingtona, da se mora obezbediti ekonomska saradnja kako bi ljudi bolje živeli i onda će se i lakše pričati i o svim ostalim pitanjima“, rekla je Brnabić televiziji TV Hepi.

Ona je navela i da se plaši da Prištinu apsolutno ne interesuje razgovor o ekonomiji i da tome pristupa samo pro forme, što se videlo i kod pitanja taksi na srpsku robu.

Prema njenim rečima, neće to biti laki razgovari, ali se nada da ćemo „uspeti da izguramo neke ekonomske dogovore“.

„Sve ono ostalo politički… mislim da su uvek ta pitanja neizbežna, što god da kažem ne želim da otežam predsedniku Vučiću, imam puno poverenje u njega, kao i daleko najveći broj građana Srbije, da će on tamo bolje od bilo koga braniti interese Srbije. Drago mi je što nas on predstavlja“, rekla je Brnabić.

Kako je dodala, „da će mu biti lako – neće, ali on je na takve razgovora i situacije navikao i vlada je tu za sve što treba da pomogne“.

Ona je podsetila da Vučić posle Vašingtona ide u Brisel i „nastavlja te razgovore“

„Teška je situacija, ali ako neko može da izvuče maksimum, ako neko ne pristaje na ucene, ako je neko pozicionirao Srbiju kao legitimnog jakog sagovornika – onda je to Vučić“, naglasila je Brnabić.

Brnabić: DPS, Đukanović i neki srpski mediji prave metu od Vučića

Brnabić je ocenila da je u pravu Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić kada je rekao daje u sinoćnjem intervjuu predsednik Crne Gore Milo Đukanović nacrtao metu na čelu Aleksandra Vučića.

„Demokratska partija socijalista, Đukanović i neki mediji u Srbiji zaista crtaju metu na čelu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ne mogu da se otrgnem utisku da Đukanović ne može da izađe iz devedesetih, dok smo mi daleko odmakli od devedesetih i gledamo u budućnost“ rekla je Brnabić na televiziji Hepi.

„Nemojte sutra ako se nešto desi Aleksandru Vučiću da govorite kako niko nema nikakave veze sa tim“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da njena vlada i predsednik Srbije vode računa o Srbima gde god žive, da je interes građana miran i prosperitetan region, da je Vučić poslednji put nudio takozvani „mini šengen“ koji je značio slobodu kretanja roba, ljudi, usluga i kapitala, da je i Crna Gora bila pozvana ali je to odbila.

Brnabić je rekla da se ne može zauvek vlast zasnivati „na lažnim optužbama i lažnoj ugroženosti od Srbije“ , a da je Vučić izbore dobio na planu i programu i konkretnim projektima.
„Rekli smo 2025. godine plata 900 evra i konkretno kako ćemo, kojim ulaganjima do toga doći“, rekla je premijerka.

Ona je istakla da je Crna Gora po standardu bila daleko ispred Srbije, ali da to više nije tako i da možda Đukanović treba u tome da traži razloge za gubitak poverenja.

Ona je podsetila da Vučić posle Vašingtona ide u Brisel i „nastavlja te razgovore“

„Teška je situacija, ali ako neko može da izvuče maksimum, ako neko ne pristaje na ucene, ako je neko pozicionirao Srbiju kao legitimnog jakog sagovornika – onda je to Vučić“, naglasila je Brnabić.

Brnabić: Kritikuju Vučića što postavlja kamen temeljac, a on je najaslužniji za investicije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija sada na stopi nezaposlenosti od 7,3 odsto a u evrozoni je 7,9 odsto, što dosad „nikad nije bilo“.

„To govori da su mere donete u aprilu bile jako dobro targetirane i da privreda veruje svojoj državi, što je veliko priznanje za sve nas“, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Takođe, ni u jednom trenutku se nije zaustavilo interesovanje stranih investitora za Srbiju, pa će i u septembru i oktobru biti postavljanje kamena temeljaca za nove fabrike.

„Ništa od toga ne bilo bez ovih reformi. Neki kritikuju Aleksandra Vučića što postavlja kamen temeljac, a on je najzaslužniji za to“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da Vlada i Vučić nastupaju kao jedan tim i da je to velika snaga Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari