Brnabić: Engel me je iznenadio 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je jako pozitivno što je predsednik Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliot Engel bio u Srbiji i što je došao da čuje predsednika Aleksandra Vučića.

„To je izuzetno važna poseta koja me je iznenadila. Razmišljala sam da će predsedniku Vučiću to biti izuzetno težak sastanak. Engel je poznat kao jedan od zaštitnika Prištine i znam koliko ti razgovori mogu biti teški“, rekla je Ana Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da je Engela videla i preksinoć na prijemu kod ambasadora SAD povodom Dana nezavisnosti SAD i da je ono što je pozitivno to što je Engel rekao da je sastanak sa Vučićem bio iskren i dobar. „Jasno je da mi imamo potpuno različite stavove, ali isto tako je jasno da samo razgovorom možemo da dođemo do rešenja i neke dugoročne normalizacije odnosa“, ocenila je premijerka. Prema njenim rečima, važno je što je Engel rekao da to što je prijatelj Albanaca ne znači da ne može da bude prijatelj Srbije, a to pokazuje koliko je danas Srbija jača i da je pokazala da sa njom treba da se razgovara. „Bez Srbije beba koju su stvorili ne može da ima bilo kakvu budućnost“, naglasila je Ana Brnabić i dodala da nije sigurna da li je Engel shvatio koliko Priština u ovom trenutku sprečava dijalog i do koje mere je protiv bilo kakvog rešenja.

„Iz mog razgovora sa Engelom smatram da on ne misli da je bilo kakvo rešenje na pomolu, da smo blizu kompromisa, pa čak ni nastavak dijaloga“, navela je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari