Brnabić i ambasador Norveške: Postoji mogućnost za razvoj ekonomske saradnje dve zemlje 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom da bilateralne odnose država karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Ona je navela da su dobri odnosi i politički dijalog omogućili saradnju i u drugim oblastima, kao što je digitalizacija, eUprava i kultura, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je navela da je cilj digitalna transformacija poslovnog okruženja i podrška inovacijama i startapovima, te da privreda bude zasnovana na znanju, novim tehnologijama i kreativnim industrijama koje omogućavaju dugoročno održiv ekonomski rast.

Ambasador Jelstad pohvalio je napore Vlade Srbije u ovoj oblasti i istakao da je izuzetno važno što je Srbija prepoznala ključ razvoja privrede.

Dodao je da je Norveška posebno zainteresovana za saradnju u oblasti start-ap kompanija i inovacija.

Prema njegovim rečima, Srbija je interesantno tržište za strana ulaganja, a ključ za investicije je dobar regulativni okvir koji bi pružio sigurnost i ohrabrio potencijalne investitore, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari