Brnabić i Soreide razgovarale o odnosima Srbije i Norveške 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide razgovarale su danas u Beogradu o bilateralnim odnosima, rešavanju kosovskog pitanja i unapređenju saradnje u kulturi.

Brnabić je ocenila da su odnosi dve zemlje dobri i stabilni, dok je Soreide kazala da su oni veoma dobri i izrazila očekivanje da će i u budućnosti biti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima, saopštila je Vlada Srbije.

Srbiji je veoma značajna pomoć Norveške u prevazilaženju zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, kazala je Brnabić, dok je norveška ministarka navela da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i pronalaženje prihvatljivog rešenja za obe strane, navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla da je Beograd spreman da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Kosovo povuče takse na uvoz robe iz Srbije i BiH, i ocenila da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu.

Soreide je izrazila zadovoljstvo napretkom reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu, a Brnabić je zahvalila na toj podršci i na donacijama koje vlada Norveške pruža Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari