Brnabić: Istorijske veze sa SAD veoma snažne 1Ana Brnabić Foto: Tviter

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Vašingtonu sa predsedavajućim Potkomiteta za Evropu senatorom Ronom Džonsonom o unapređenju bilateralne saradnje i istakla da posle svih susreta u Vašingtonu ima utisak da administracija ima drugačiji odnos prema Srbiji.

U razgovoru je istaknuto da su istorijske veze dve zemlje veoma snažne, a potvrda za to je ceremonija u Kongresu SAD na kojoj je obeleženo 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Brnabić i Džonson su rekli da se nadaju novoj fazi odnosa Srbije i Sjedinjenih Država, pri čemu je Brnabić ocenila da posle brojnih susreta u Vašingtonu oseća da ova administracija ima drugačiji odnos prema Srbiji.

Džonson, koji se u više navrata susreo i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da su Srbija i zapadni Balkan važni za SAD i da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju reformske procese u regionu.

Podrška Sjedinjenih Država procesu evropskih integracija Srbije za nas je važna, rekla je Brnabić, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je dodala da je očuvanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji jedan od ključnih prioriteta i da je upravo zato od posebne važnosti ostanka Kfora u nesmanjenom sastavu.

U saopštenju se navodi da su se sagovornici saglasili da je podrška reformskim procesima naročito važna za privlačenje američkih investicija.

Na sastanku se razgovaralo i o unapređenju uslova poslovanja u Srbiji i regionu i daljem ekonomskom povezivanju zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari