Brnabić: Ne licitirati sa imenima u Vladi 1Foto: FoNet/Vlada Srbije (Slobodan Miljević)

Kada i ako bude bilo promena u Vladi – biće ih, ali nemojte da licitirate imenima, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, odgovarajući u Novom Sadu na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji Vlade.

Stvarno nemojte da izdvajate nikog iz mog tima, rekla je Brnabić, upitana da li bi se rekonstrukcija mogla odnositi na ministarke Zoranu Mihajlović i Jadranku Joksimović.

„To nije u redu i nije korektno. Ja neću diferencirati između članova mog tima“, rekla je ona.

Naglasila je da svi u Vladi rade, „imaju ogromne obaveze, a takve stvari mogu samo da im skrenu misli sa posla, što nije dobro za Srbiju i građane.“

Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića u Kraljevu, upućene turskom investitoru, koja je protumačena kao uvredljiva za žene, Brnabić je odgovorila:

„Opozicioni lideri smatraju da je nešto uvredljivo za žene? Zapanjili ste me, verujte mi. Da oni smatraju da je nešto uvredljivo za žene to je… Dobro, mislim da mi potpuno drugačije shvatamo šta je uvredljivo za žene, a šta nije“.

Govoreći o medijskoj strategiji i zahtevima medijskih udruženja, Brnabić je rekla da su ona i njen tim u stalnoj komunikaciji sa njima i da se radi na novoj medijskoj strategiji, ali da je neozbiljno to što, čim se nešto dogodi, neko preti da će da izađe iz radne grupe.

„Koliko ja znam, a skoro smo se videli, taj rad ide dosta dobro, oni su zadovoljni koliko su uključeni u proces, u Radnoj grupi ima više predstavnika medijskih i novinarskih udruženja nego predstavnika Vlade“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari