Brnabić: Očekujem "bolji izveštaj" evropskih institucija o napretku Srbije 1Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Briselu da je sa evropskim zvaničnicima danas razgovarala o međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije, dijalogu Srbije i Kosova i o reformama koje Srbija treba da sprovede na putu ka Evropskoj uniji, dodavši da se nada pozitivnijem izveštaju o vladavini prava.

Brnabić se u Briselu sastala sa poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Premijerka Srbije večeras prisustvuje svečanoj večeri, koju za predstavnike država Zapadnog Balkana organizuje šef evropske diplomatije Borelj, a istakla je da će teme tog skupa, između ostalog, biti saradnja država regiona i investicioni plan Evropske unije za Zapadni Balkan.

„Važno je za sve građane regiona da pričamo o konstruktivnim temama, a manje o temama koje nas razdvajaju, ali biće i njih“, rekla je Brnabić novinarima u Briselu, prenosi Slobodna Evropa.

Kada je reč o vladavini prava, Brnabić je rekla da je Srbija u toj oblasti mnogo uradila i istakla da je to u ovom mandatu Vlade „apsolutni prioritet“, za raziliku od prethodnog mandata, kada je na prvom mestu bila digitalizacija.

Podsetila je da je započet proces ustavnih reformi u oblasti pravosuđa, kao i da je u Srbiji usvojena Medijska strategija i akcioni plan za njeno sprovođenje, zbog čega očekuje „bolji izveštaj“ evropskih institucija o napretku Srbije u oblasti vladavine prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari