Brnabić: Pokušavamo da zatvorimo Pandorinu kutiju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas, povodom tvrdnji o razmeni teritorija između Srbije i Kosova, izjavila da je Pandorina kutija otvorena pre deset godina, kada je Kosovo postalo nezavisno „bez poštovanja bilo kakvog demokratskog principa“.

Sada pokušavamo da zatvorimo Pandorinu kutiju, rekla je Brnabić, navodeći da je teško shvatiti hrabrost odluke predsednika Aleksandra Vučića da reši kosovski problem.

Kukavički je tvrditi da je status kvo u redu i da kosovski problem treba da rešavaju naša deca, ocenila je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da je dijalog između Beograda i Prištine težak i da je ponosna zbog ispoljene tolerancije srpske strane i potrage za kompromisom „uprkos provokacijama“ Kosova.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da Srbija prizna Kosovo, Ana Brnabić je rekla da ne misli da će se to dogoditi.

Sebe vidim kao liberala, ali to je vrlo emotivno pitanje, teško je o tome govoriti, izjavila je Brnabić na sedmom samitu „EU-JIE“.

Brnabić izjavila je i da je u interesu Srbije da postane članica Evropske unije što pre moguće, ali da neće biti „kraj sveta“ ako se to ne dogodi 2025. godine.

„Kada bi nam Brisel poručio da Srbija može sutra postati članica EU ja bih rekla – ne, jer nismo spremni za to, pošto za članstvo u tom klubu želite da budete dovoljno jaki, da sprovedete reforme“, rekla je Ana Brnabić na sedmom Samitu „EU- Jugoistočna Evropa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari