Brnabić: Priprema posete Berlinu 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom o toku priprema za predstojeću zvaničnu posetu Nemačkoj u koju će otići na poziv kancelarke Angele Merkel.

Brnabić je ocenila da će njena poseta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike, istakla je Brnabić, saopšteno je iz Vlade Srbije. Ambasador Šib je izrazio zadovoljstvo zbog zvanične posete Ane Brnabić Berlinu, uz ocenu da ona pokazuje da politički dijalog Srbije i Nemačke potvrđuje obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa na svim nivoima.

Na sastanku je bilo reči i o značaju otvaranja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Srbiji, kao i o procesu evropskih integracija Srbije. Ambasador Šib je potvrdio da Nemačka nastavlja da pruža punu podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari