Brnabić: Samostalno donosim odluke, nekad se svakodnevno savetujem sa Vučićem 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je samostalno, a to čini i dalje, donosila odluke, dodajući da se nekad svakodneno savetuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jer „ne zna nikog sa takvom vizijom Srbije, kao što je Vučićeva, i nikog ko tako zna narod u dušu“.

„Najveća mi je čast da sam u njegovom timu, on je motor, nameće tempo rada i filozofiju da se sve radi u interesu građana“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije u emisiji Upitnik, navodeći da bi se sa njim savetovala i da nije predsednik države.

Ona je rekla da opozicija ne može da se pomiri sa uspehom koji Srbija postiže i naglasila da će „smanjenje nezaposlenosti ući u anale i da nezaposlenost ne pada zato što ljudi odlaze iz zemlje“, a kao uspeh istakla je i makroekonomsku stabilnost.

Nisam razgovarala sa Stefanovićem o aferi, time se bave nadležni organi

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da nije razgovarala sa ministrom Nebojšom Stefanovićem o aferi sa oružjem ali da je sigurna da se time bave nadležni ograni i očekuje da se o tome izjasni tužilaštvo.

„Nisam sa njim o tome ragovarala, to sam prepustila nadležnim ogranima, sa njim sam razgovarala o drugim temema. Pretpostavljam, odnosno sigurna sam da se time bave nadležni organi“, rekla je Brnabić za Rado televiziju Srbije.

Ona je rekla da imamo „inflaciju afera“, jer opozicija „vodi politiku afera“.

Na pitanje da li je pogrešila što nije zatražila ostavku ministra finansija Siniše Malog zbog plagijata doktorata, rekla je da nije i da je Mali jako dobar ministar.

Ona nije želela da komentariše izjavu predsednika države Aleksandra Vučića da će Mali platiti „političku cenu“ zbog ovog slučaja navodeći da „nema šta da komentariše izjavu Vučića“.

Govoreći o radu Vlade, ona je navela da nisu svi ministri jednako dobro radili, ali da su ona i Vučić to nadoknadili tako da Vlada ima velike uspehe.

„Često sam sa osećala kao mlađi referent u Vladi  jer sam morala sve sama da uradim“, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da bi imala više vremena da građanima Srbije priča o ekonomskim rezultatima Vlade, da nema inflacije afera i, kako je kazala, gluposti kao što je afera „Jovanjica“.

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazala da je vlast ta koja je otkrila proizvodnju marihuane na poljoprivrednom gazdinstvu „Jovanjica“.

„Šta vi hoćete da kažete, da je vlast iza toga, a mi otkrili“, rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka je rekla da očekuje da nadležni pozovu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da on da iskaz.

„I da bude ili on osuđen i svi mi skupa, ili (Miroslav) Aleksić, Vuk Jeremić i Marinika Tepić, koji su svaki dan lagali o toj aferi“, izjavila je Brnabić.

Ona je navela da će reći svom timu da će, što se tiče nadležnih organa, ići i odgovarati i davati sve informacije kada se radi o slučajevima poput „Jovanjice“.

Da li ću opet biti premijer – o tom potom

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras, na pitanje da li bi opet bila na tom mestu ako bi Srpska napredna stranka pobedila, da je to još daleka budućnost i da se o tome može govoriti „o tom potom“.

„O tom potom, imam još puno posla da uradim do izbora, sa predsednikom Vučićem razgovaram o strateškim stvarima za buduću vladu bez obzira ko će u njoj biti“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije, u emisiji Upitnik.

Ona je rekla da je njen posao da radi u interesu građana, jer je „njihov servis“.

„Onda su izbori, onda…pa ko dobije izbore, onda tek formiranje Vlade, dakle to je za mene daleka, daleka budućnost, mnogo je posla ostalo“, rekla je Brnabić.

Na pitanje o bojkotu izbora dela opozicije i da li se ta odluka može promeniti, ona je rekla da se „ne može razgovarati sa onima koji ne žele da razgovaraju“.

„Da li da Djilas dodje kod mene kući da razgovaramo. On bi i u tom slučaju bojkovao razgovor“, rekla je Brnabić, navodeći da je deo opozicije odbio da učestvuje u razgovoru na Fakultetu političkih nauka kao i u Parlamentu.

Ona je navela da se nada da će najkasnije do kraja prve nedelje naredog januara biti usvojena medijska strategija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari