Brnabić: Sledeća godina važna za odnose Srbije i Italije 1Ana Brnabić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom odbrane Republike Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je ocenila da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati. Ona je izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju nam Italija pruža na evropskom putu i istakla da Srbija ozbiljno pristupa sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornice su se saglasile da su mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

Trenta je istakla da je misija KFOR-a važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva. Premijerka je predložila da konkretan doprinos jačanju partnerstva bude zajednička sednica dve vlade u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari