Brnabić: Srećna sam što protest protiče mirno 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nove restiktivnije mere donete zbog korona virusa stupaju na snagu sutra uveče.

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije rekla kako smatra da je policijski čas najefikasnija mera, ali da sada svi treba da pokušaju da blažim merama od te sačuvaju sebe.

„Nećemo prezati od toga da uvodimo još restriktivnije mere“, rekla je Brnabić i dodala da će sada pokušati sa međukoracima u merama.

Ona je rekla da se većina građana pridržavala mera nošenja maski, sugerišući kako sada treba probati da se smanje brojevi u vezi sa kotona virusom nižim intenzitetom socijalnih kontakata.

Brnabić je rekla da svi moraju da zaštite zdrastveni sektor, da ima zaliha od 208.000 testova i da sutra dolazi nova količina testova, da zaštitne opreme ima dovoljno, ali da je važno da građani disciplinovaniji.

Ona je rekla da je i sama naučila lekciju i da svi moraju da budu disciplinovaniji. Upitana o protestima, Brnabić je rekla da je najvažnija borba protiv korona virusa, a da će biti vremena za političke borbe.

„Još jednom apelujemm na ljude, biće vremena za političke borbe. Imali smo proteste godinu i po dana i sve je bilo u redu. A sada imamo koronu“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je srećna što su protesti večeras mirni, ali da nije srećna što protesta ima zbog okupljanja i korona virusa. „Nadam se da će biti mirni protesti, da će ljudi nositi zaštitnu opremu i držati distancu“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari