Brnabić: Svetski mediji izveštavali o protestu umesto o godišnjici pogroma 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je danas opoziciju da je dozvolila da na godišnjicu pogroma Srba na Kosovu i Metohiji svetski mediji izveštavaju o njihovom protestu ispred zgrade predsedništva, umesto o toj godišnjici.

Brnabić je u Skupštini Srbije rekla da se nada da je opozicioni Savez za Srbiju nesvesno učinio da se 17. marta priča o pogromu „zabašuri zato što su oni ceo dan divljali ispred predsedništva“.

„I ti ljudi kažu da su patriote. Pa kad si patriota što nisi na sav glas govorio šta su nam pre 15 godina uradili“, upitala je ona.

Prema rečima Brnabić, vlast mora uvek da podseća na apsurde opozicije i da svakoga dana podseća šta je dobro uradila za građane, dok opozicija pokušava da blokira legitimno izabranog predsednika.

Ona je izjavila danas da je ponosna što se Vlada bavi i kanalizacijom u školama i digitalizacijom.

Brnabić je u Skupštini Srbije kazala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dok je bio premijer ukazao na to da škole u ruralnim sredinama nemaju uređene toalete, već „čučavce“, a da je ona ukazala na važnost digitalizacije.

„Kada smo se bavili time da ne smeju škole da imaju ‘čučavce’ to su nam zamerili, kada smo govorili o digitalizaciji, rekli su što ne brinemo o toaletima“, rekla je ona i dodala „ponosna sam što se bavimo i kanalizacijom i digitalizacijom“.

Brnabić je najavila da će Vlada u narednom periodu više pažnje posvetiti ruralnim sredinama i školama u njima.

Ona je kazala da očekuje da će naredne godine budžet Fonda za nauku biti deset puta veći, odnosno pet milijardi dinara.

„Ministarstvo će raspisati prvi javni poziv u junu sa Svetskom bankom i EU u vezi sa dodatnom podrškom“, najavila je Brnabić.

Ona je kazala da će građani efekte investiranja u informacione tehnologije videti u narednih tri do četiri godine.

Prema njenim rečima u Srbiji je zabeležen porast od 10 odsto rođene dece u januaru i februaru u odnosu na isti period prošle godine.

„Nadam se da je to dobar pokazatelj“, rekla je ona i dodala da je važno da ima što više dece kako bi sve što radimo imali nekome da ostavimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari