Brnabić uputila snažan protest Palmeru zbog hapšenja Đurića 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa v. d. zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o bilateralnim odnosima dve države, evrointegracijama Srbije i dijalogu Beograda i Prištine, piše u saopštenju.

Kako se saopštava premijerka Brnabić je sagovorniku izrazila snažan protest povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i napada na srpske zvaničnike, civile i novinare od strane prištinske policije. Ona je, takođe, istakla da Srbija od međunarodne zajednice očekuje osudu nasilja prištinskih bezbednosnih snaga.

Palmer je ocenio da je prevashodni interes SAD da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana. On je iskazao nezadovoljstvo zbog nedavnih incidenata na Kosovu i Metohiji i naglasio važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, navod ise u saopštenju za medije.

Prema njegovim rečima, implementacija sporazuma i dijalog je jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

Predsednica vlade podsetila je da je Srbija ispunila sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma i da isto očekuje i od Prištine. Još jednom je istakla važnost formiranja ZSO i naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom, piše u saopštenju.

Palmer je istakao da SAD teži nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom. Prema njegovim rečima, vizija Srbije i SAD je ista, a to je stabilna i prosperitetna Srbija u Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari