Brnabić: Verujemo da će Brisel vratiti situaciju u normalu 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je Evropskoj komisiji na oštroj reakciji posle odluke Prištine da uvede carinske mere na proizvode Srbije i istakla da Srbija ima uveravanja iz Brisela da će se situacija „vratiti u normalu“, kako bi se nastavio dijalog.

Upitana o novom susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Hašimom Tačijem ove nedelje u Briselu, Brnabić je rekla da nije bila sigurna da će se dijalog nastaviti zbog mera Prištine. Važno je da se dijalog nastavi, ali ne možemo da pričamo u prazno.

Svaki put kada se pomene dijalog dogodi se jednostrani incident Prištine, kojim se dovodi u pitanje njihova spremnost da iskreno učestvuju u tom dijalogu, predočila je Brnabić. Brnabić je ocenila da su mere Prištine kršenje CEFTA protokola, Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ugovora koji se tiču regionalnog povezivanja i stabilnosti i Berlinskog procesa. Očekujem i nadam se da će Ramuš Haradinaj sa svojim timom razmisliti o tim merama.

To je suprotnost svemu što se očekuje u 21. veku kada govorimo o stabilnosti, predvidivosti i boljem životu građana, dodala je ona. Ne bih govorila o kontramerama, rekla je Brnabić, nadam se da će se urazumiti i vratiti na ono što su obaveze i dogovori u skladu sa međunarodnim pravilima igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari