Brnabić: Vlada Srbije šalje pomoći Kini u vidu medicinskih sredstava u vrednosti od 15 miliona dinara 1Foto: Beta /Vlada Srbije /Slobodan Miljević

Vlada Srbije, kao izraz solidarnosti i saosećanja sa kineskim narodom, donela je odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrednosti 15 miliona dinara, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo.

Brnabić je izrazila divljenje za način na koji se kinesko rukovodstvo i kineski narod bore protiv epidemije korona virusa i dodala da je uverena da će se Kina uspešno izboriti sa teškom situacijom u kojoj se našla.

Ona je, u ime Vlade Srbije i svoje lično ime, izrazila saučešće porodicama premunilih od posledica korona virusa. Ambasadorka Čen je rekla da je odluka o upućivanju pomoći najbolji dokaz čeličnog prijateljstva dve države i dodala da veoma ceni potez Srbije, uz ocenu da je solidarnost u teškim situacijama najvažnija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Čen Bo je Ani Brnabić prenela čestitke kineskog premijera Li Kećijanga povodom Dana državnosti Srbije. Brnabić se zahvalila na čestitkama, potvrđujući strateško opredeljenje Srbije da nastavi da unapređuje odnose sa Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari