Brnabić: Vlada u ovom trenutku ne radi na izmenama izbornog cenzusa 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da u ovom trenutku Vlada ne radi na izmenama izbornog cenzusa, jer time ne mora da se bavi, ali da je u razgovoru sa predsednicom Skupštine Majom Gojković saznala da će taj predlog dati sami poslanici.

Mislim da je smanjenje cenzusa dobro za demokratiju, da i manje stranke i pokreti budu deo parlamentarnog života. To najmanje odgovara vladajućoj stranci, rekla je Brnabić novinarima na otvaranju Akademije za javnu upravu.

Ona je istakla da ne razume polemiku koja se oko toga vodi u javnosti, jer smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto glasova samo „širi demokratiju u Srbiji, ne sužava je“ i da će to svi osim Srpske napredne stranke, čiji je član, pozdraviti, ali da opoziciji očigledno ni to nije dovoljno dobro.

Na pitanje o dvogodišnjici ubistva Olivera Ivanovića, Brnabić je naglasila da su, nažalost, institucijama Srbije vezane ruke i noge u istrazi, ali da je vode onoliko koliko mogu.

Ona je zapitala gde su sad Evropska unija i njene institucije, kao i Euleks, zašto ne kažu šta se dešava i kakvu istragu vode prištinske institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari