Brnabić zahvalila Tadžikistanu na podršci u očuvanju suvereniteta Srbije 1Foto:Beta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zahvalnost Tadžikistanu za podršku Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i očekivanje za nastavak dalje podrške u ovom, kako je rekla najvažnijem nacionalnom pitanju za našu zemlju.

Ona je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Muhridinom, naglasila da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji spoljnopolitički prioritet Srbije ali da Srbija istovremeno razvija i gradi dobre bilateralne odnose sa svim partnerima i prijateljima u svetu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednica vlade je navela da je namera Srbije intenziviranje odnosa i političkog dijaloga sa Tadžikistanom i drugim državama Centralne Azije.

Šef diplomatije Tadžikistana potvrdio je da Srbija može da očekuje podršku njegove zemlje na medjunarodnom planu, ocenjujući da je neophodno intenzivirati politički dijalog i zajednički raditi na daljem unapredjenju privredne saradnje.

Na sastanku je istaknuto da postoji obostrana zainteresovanost za saradnju na polju vodoprivrede, rudarstva i poljoprivrede, ali i u oblasti obrazovanja i kulture, i da potpisivanje Memoranduma o razumevanju između dva ministarstva spoljnih poslova predstavlja značajan korak i jednu novu etapu u razvoju bilateralnih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Ministar Muhridin uputio je poziv premijerki Brnabić da u narednom periodu poseti Tadžikistan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari