Bulatović: Ko štiti investitora MHE u Rakiti pa za njega zakoni ne važe? 1Dejan Bulatović Foto: SSP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović pozvao je danas nadležne organe da objasne javnosti kako to zakon ne važi za investitora mini hidroelektrana u Rakiti, budući da je polaganje cevi nastavljeno uprkos rešenju Ministarstva zaštite životne sredine kojim je naloženo njihovo vađenje iz Rakitske reke.

Bulatović je, kako prenosi pres služba SSP, naveo da u Rakiti vlast očigledno sprovodi eksperiment do koje mere može da praktikuje bezakonje – nadležni organi donesu odluke da bi tobože udovoljili javnosti, a u praksi se one ne sprovode. Štaviše, investitor Goran Belić ne da nije obustavio radove, već nastupa još bahatije zadirući u privatne parcele, dok njegovo obezbeđenje patrolira selom šikanirajući meštane. Čiju i zbog kojih zasluga Belić uživa zaštitu, pa država ne sprovodi sopstvene odluke, upitao je Bulatović.

„Svaki iole čestit ministar zaštite životne sredine bi, umesto da se iz beogradske fotelje pravda svojom navodnom nenadležnošću, otišao u Rakitu i lično izvadio 600 metara cevi iz reke. No, to ne važi za ministra Gorana Trivana koji svojim nečinjenjem saučestvuje u uništavanju reke i živog sveta u njoj i oko nje“, rekao je Bulatović.

On je poručio i da, ukoliko nadležni organi nastave da žmure pred nezapamćenim ekocidom u Rakiti, kao i ugrožavanjem bezbednosti meštana, onda će se pribeći načinima vaninstitucionalne borbe

„Branićemo reke i branićemo ljude. Pošto policija ne reaguje, institucije ćute, ostaje nam građanska solidarnost – okupljaćemo se u Rakiti sve dok i poslednja cev ne bude izvađena, a reka vraćena u prvobitno stanje“, poručio je potpredsednik SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari