Bulatović: Zeleni izlaze iz koalicije sa LSV 1Foto: Zelena ekološka partija - Zeleni

Predsedništvo Zelene ekološke partije – Zeleni odlučilo je da na svim nivoima raskine koalicione sporazume sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, a odbornici ove stranke napustiće odborničke grupe u lokalnim skupštinama i ubuduće nastupati samostalno, saopštila je ta stranka.

Kako navodi Dejan Bulatović, predsednik ZEP Zeleni, razlog prekida dosadašnje saradnje leži u tome što rukovodstvo LSV-a posredno učestvuje u odbrani totalitarnog režima Aleksandra Vučića, i to ne samo sve učestalijim verbalnim napadima na opozicione političke organizacije, već pre svega pokušajima da diskredituje masovne građanske proteste koji se dešavaju svake subote u Beogradu.

„Sa Nenadom Čankom sam prijatelj više od 20 godina i sa žaljenjem kažem da je on moje najveće političko razočaranje. U momentu kada se nezadovoljstvo naroda izlilo na ulice, dužnost svakog istinskog opozicionara jeste da proteste podrži, a sve suprotno tome ide u korist režima“, rekao je Bulatović.

On je dodao da ZEP Zeleni, kao stranka kojoj niko ne može osporiti opozicioni karakter, poziva građane da se u što većem broju pridruže protestnoj šetnji u subotu, 29. decembra, u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari