Čedomir Jovanović upozorio i vlast i opoziciju da prestanu da dele društvo 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore, a vlasti i opoziciji u Srbiji poručio da prestanu da dele društvo.

Jovanović je u intervjuu za crnogorsku „Pobjedu“ rekao da Srbija i Cena Gora što pre treba da shvate da nemaju nikog bližeg, i tako će pre nerešena pitanja ostaviti po strani, a ocenio je i da „što bi Crna Gora više da bude nezavisna država, to se odredjeni krugovi u Beogradu trude da se protiv toga bore što snažnije“.

O ponašanju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, koja organizuje okupljanja pred manastirom Ostrog i pričešće iz iste kašičice u vreme pandemije, Jovanović je rekao da „mere koje je donela Vlada Crne Gore, a koje su dale odlične rezultate u borbi protiv korone, moraju da se poštuju do kraja.“

„Da li se radi o nekome ko je vladika ili običan građanin, potpuno je svejedno“, istakao je on.

Predsednik LDP-a ponavlja da je Crna Gora nezavisna država, da ima svoje zakone, uredbe, propise i normalno je da sama rešava svoje probleme i da nema potrebe da trpi bilo čije tutorstvo, niti to treba da toleriše.

Kada je reč o pandemiji koja je prekinula izbornu trku, ali ne i političku borbu, Čedomir Jovanović kaže da nije hteo da bude taj koji „ide okolo i kao politički mešetar kupi poene na tom pitanju“.

Na pitanje šta sprečava opoziciju da zajedno deluje, Jovanović je odgovorio pitanjem sa kim da se udruži.

„Sa Boškom Obradovićem kome je cilj da Crnu Goru nasilnim putem vrati u zajednicu sa Srbijom? Sa Sergejem Trifunovićem kome je najveći uspeh u životu što je upoznao Legiju i Cecu? Ili sa Vukom Jeremićem koji je video Kosovo na razglednici, ali je, s druge strane, spreman da ruši vlast na toj temi, dobro znajući cenu svega toga“, pitao je Jovanović.

On je rekao da je Vučić njegov protivnik i da bi želeo da ga pobedi na izborima, ništa ni manje ni više od toga.

O je pozvao vlast i opoziciju da se sastanu i reše medjusobne probleme, i upozorio ih „da prestanu da dele i svadjaju društvo, jer još uvek ima onih koji na to ne pristaju, koliko god im lomili kičmu i uništavali živote“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari