Čepurin: Insistiraćemo na kazni 1Foto: Medija centar

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio jeda će Rusija insistirati na kažnjavanju odgovornih za povređivanje ruskog državljanina i pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, koje je ocenio kao „neviđeno zlodelo“.

„Bićemo u stalnom kontaktu sa Krasnoščekovim. Insistiraćemo na kažnjavanju onih koji su krivi za neviđeno zlodelo protiv službenika UN“, napisao je Čepurin na Tviteru.

On je ocenio da hapšenje saradnika Unmika nije samo provokacija Prištine protiv UN i Rusije, već i svedočanstvo potpune degradacije situacije na Kosovu. „Kosovo i dalje ostaje, nesumnjivo, glavni izvor nestabilnosti i konfliktnog potencijala na Balkanu. Pritom, međunarodne misije smeštene u pokrajini izbegavaju da sprovode mandat koji su dobile od Saveta bezbednosti UN“, napisao je Čepurin.

Krasnoščekova su u utorak, 28. maja, brutalno pretukli pripadnici Specijalnih kosovske policijskih snaga – ROSU tokom upada na sever Kosova i Metohije. „Službenika UN, inteligentnog, zrelih godina, zaustavljaju do zuba naoružani prištinski `policajci`. Pitaju ga: `Ko ste?`, on odgovara: `Službenik Unmika`. Pitaju tri puta, kao Svetog Petra. On tri puta odgovara. Uzimaju njegove dokumente. Zovu nekoga telefonom. Dobijaju naređenje i počinju da lice službenika UN udaraju o haubu automobila i kundakom. To već nije varvarstvo, već pravi sadizam“, napisao je Čepurin u komentaru na Tvitteru.

Čepurin je u petak ujutro sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio Krasnoščekova na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde je prevezen iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je bio zbrinut nakon što je povređen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari