Čepurin: Zajednički intresi Srbije i Rusije 1

Rusija i Srbija imaju zajedničke nacionalne i strateške interese, ocenio je večeras ruski ambasador Aleksandar Čepurin na prijemu u Ambasadi Rusije u Beogradu povodom obeležavanja ruskog državnog praznika, Dana branilaca otadžbine.

Čepurin je istakao da Rusija i Srbija ove godine obeležavaju 180 godina diplomatskih odnosa i da dve zemlje i dva naroda vezuje istorijsko prijateljstvo.

On je napomenuo i da je godišnjica diplomatskih odnosa obeležena i tokom posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji u sredu i četvrtak.

Čepurin je pozvao goste da zajedno podignu zdravicu za sreću i uspeh srpskog i ruskog naroda i razvoj njihovih odnosa.

Prijemu su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednik Skupštine Srbije Velimir Arsić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković.

Prisutan je bio i ministar bez portfelja Nenad Popović, kao i princ Aleksandar Karadjordjević i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Učenici Ruske škole u Beogradu su na početku prijema otpevali himne Rusije i Srbije, a organizovane su i dve izložbe u Ambasadi Rusije u Srbiji.

Jedna je posvećena 180. godišnjici diplomatskih odnosa Rusije i Srbije, a druga vojnoj tematici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari