Čepurin: Zajednički intresi Srbije i Rusije

Ostavite komentar


  1. Србија и Русија имају заједничке интересе?! Наведите један!

  2. Da li ruske diplomate znaju da je PUČ 27.Mart 1941. koji su izvršili generali Simović i Mirković , ODLOŽIO napad Nemačke na SSSR
    i da su zbog toga SPAŠENI životi milionaRusa, Engleza,.. , a
    da je zbog puča došlo do RASPADA Kraljevine Jugooslavije, stvaranje, NDH, UBIJANjA milion Srba, dolazak komunista na vlast,… ??!

    1. Mnogi istoričari sumnjaju da je puč od 27. marta odložio napad Nemačke na SSSR, jer je Nemačka za početak aprila 1941. već bila isplanirala i napad na Grčku zbog teškog italijanskog debakla na grčkom frontu. Tačnu istinu verovatno nikada nećemo saznati, ali, izgeda da je Kraljevina Jugoslavija, zbog puča, jednostavno bila „pridodata“ balkanskom spisku za osvajanje. Inače, kroz razgovor (preko prevodioca) sa Rusima, znam da oni baš i ne veruju da im je naš aprilski rat .nešto puno pomogao.

    2. Da imaju obraza i časti, Rusi i Englezi bi svakog 27. marta . odlikovali nekog Srbina zbog zasluga srpskih predaka ..

  3. Jedan drugi sajt (finansiran od islamskih fundamentalista) je napisao da bi ova vlast prihvatila rezoluciju inforbiroa i da je uspostavljanje diplomatskih odnosa pre 180. god. usledila tek posle Austrougarska i GB da bi smanjila njihov uticaj i da te jubilej nismo tako pompezno proslavili. Govoreći o Inforbirou navela je sve one države (sada članice EU i NATO ) na čijim su granicama uperene cevi sovjetskih saveznika prema FNRJ. Ne govoreći pritom da su upravo Čerčil i Ruzvelt minirali sporazum sa Hitlerom o neutralnosti kraljevine Jugoslaviju. Takođe su uskratiti podršku prvom antifašističkom i oslobodilačkom pokretu u Evropi i pružili je Staljinovom agentu J. B. Titu. Goli Otok su podjednako punili i rusofil i amerofili (pa džez i farmerke su bile zabranjene sve do sedamdesetih a umesto konjaka se pio vinjak, pa mene je na sred Terazije šišala milicija što sam imitirao Bitlse) i na kraju nas ubacila u sovjetsku interesnu zonu. Možda bi sve bilo drukčije da su nas zajedno sa zemljama iz sovjetskog bloka primili u EU ali ne, SFRJ je morala biti rastura jer su je uvek nazivali Srboslavija.

Ostavite komentar


Politika

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje 8

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje

Na poziv predsednice Skupštine Srbije, a u okviru dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, poslaničke grupe razgovarale su sa predstavnicima rukovodstava javnih servisa RTS i RTV. Generalni direktor RTV-a Goran Karadžić za N1 kaže da na sastanku nisu čuli ništa novo iz plejade zamerki, koje su stalno prisutne kada je o javnim servisima reč.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.