Želim Danasu i njegovim novinarima da njihova uloga kao kreatora mišljenja nastavi da raste sa njegovim godinama, kao što vino postaje bolje sa svakom godinom sazrevanja.
Havijer Solana, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost
*
Čestitam vam prvih deset godina pravovremenog, nezavisnog i odgovornog informisanja.

Želim Danasu i njegovim novinarima da njihova uloga kao kreatora mišljenja nastavi da raste sa njegovim godinama, kao što vino postaje bolje sa svakom godinom sazrevanja.
Havijer Solana, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost
*
Čestitam vam prvih deset godina pravovremenog, nezavisnog i odgovornog informisanja. Niste odustali, niste se predali ni kada su vam zbog istine pretili, kažnjavali vas i progonili.
Od srca vam želim da Danas ima i svoje još bolje Sutra.
Vuk Drašković,
predsednik Srpskog pokreta obnove
*
Od prvog broja čitam Danas, pratim redovno i Internet izdanje vašeg i našeg lista i mogu samo da istaknem značaj koji imate u mom redovnom informisanju o događajima u Srbiji. Imajući u vidu i sve teške godine koje ste imali, posebno probleme za vreme režima Slobodana Miloševića, izuzetno mi je drago da ovaj jubilej obeležavate listom koji po kvalitetu spada u vodeće u Jugoistočnoj Evropi. Tačnije, malo je štampanih medija u ovom delu Evrope, koje možemo uporediti s Danasom. Nagrade koje ste u proteklom periodu dobili, ali i činjenica da imate veliki broj redovnih čitalaca, samo potvrđuju koliko vredite. Danas je svedok prošlosti u proteklih deset godina, list koji izveštava o onome što se aktuelno dešava i siguran sam neophodni pratilac dalje demokratizacije i razvoja Srbije u budućnosti. Verujem da ćemo zajedno proslaviti i još mnogo drugih jubileja Danasa.
Oliver Vujović, generalni
sekretar Medijske organizacije
Jugoistočne Evrope (SEEMO),
Međunarodni institut za štampu (IPI), Beč
*
Drage kolege i prijatelji, s najboljim željama Danasu za deseti rođendan pridružujemo se svima kojima je 9. jun posebno divan dan.
Radujemo se što je i deo naših dana i snage ugrađen u deset teških i lepih godina i nadamo se da će u narednim danima, godinama i decenijama Danas izboriti i zadržati zasluženo mesto na medijskoj mapi Srbije.
U to ime, srećan nam svima deseti rođendan!
Nekadašnji novinari Danasa
i njegovi stalni prijatelji Jelka Jovanović, Mira Jevtović i Voja Stevanović
*
U ime zaposlenih Valjaonice bakra Sevojno AD i u svoje lično ime, srdačno Vam čestitam desetogodišnjicu uspešnog rada lista Danas, uz želju da ubuduće vaš list čita sve više građana. Zadovoljstvo mi je bilo da tokom ovih godina sarađujemo s vama i duboko verujem da će se takav odnos nastaviti.
Dragan Subotić, generalni
direktor Valjaonice bakra Sevojno AD
*
Pridružujemo se čestitkama povodom jubilarne, desete godišnjice izlaska lista. Sve vreme Danas je bio u prvim redovima borbe za demokratsku Srbiju, objektivno informisanje i dostojanstvo javne reči. Visokim profesionalnim kvalitetima, novinari i urednici Danasa pridružili su izuzetnu hrabrost i moral i list uzdigli u sam vrh srpskog novinarstva.
Dostignućima u protekloj deceniji postavljeni su još izazovniji ciljevi za budućnost. Uvereni da će biti ostvareni, podsećamo da je Danas pružao i pruža dragocenu podršku Savezu antifašista Srbije – Društvu za istinu o NOB-u, obaveštavajući javnost o opredeljenjima i aktivnostima Saveza koji neprestano ističe da su antifašizam i proevropska orijentacija dve strane iste medalje, budući da je savremena ujedinjena Evropa sazdana na tekovinama antifašističke borbe i pobede u Drugom svetskom ratu.
Savez antifašista Srbije
– Društvo za istinu o NOB
*
Deseti rođendan Vašeg renomiranog lista zatiče nas u prestonici evropske kulture, u rumunskom gradu Sibiu gde naša trupa, ansambl „Foruma za novi ples“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, izvodi predstavu „Jezik zidova“ u koreografiji Gaja Vajzmana i Roni Haver. Pozvani smo da ovde, u gradu koji krasi mozaik različitih kultura, reprezentujemo pozorišnu kulturu Srbije. Mi danas ovde delimo s Vama radost što traje list Danas kojem možemo da zahvalimo da je živo evropsko lice Srbije, objektivna, analitična slika i prilika, racionalan pristup stvarnosti, tolerantan i korektan pogled na svet. U evropskoj prestonici kulture 2007. večeras će baletski umetnici iz Novog Sada igrati i za evropski list Danas!
Daj nam Danas, svaki dan!
Milivoje Mlađenović,
upravnik Srpskog narodnog
pozorišta, Novi Sad
*
Srdačno čestitam na važnom jubileju. Želim redakciji lista Danas uspeh u budućem radu.
Ljiljana Smajlović
*
Srećan rođendan, nepopravljivo verni čitalac i lenji saradnik.
Nenad Mijić, Bor
*
Čestitam Vam jubilej uz želje da Danas i dalje čitamo sporo i s pažnjom.
Informativni centar Zajedno
za Kragujevac, portparol Zoran Palčić
*
Čestitam Vam jubilej, 10 godina izlaženja lista Danas i želim Vam da i dalje u dugom decenijskom nizu nastavite sa uspešnim obaveštavanjem čitalaca o svim bitnim događajima kao i da tiraž sve to prati i adekvatno raste.
Ratko Cerović, „Štampa“
*
Vama, uredničkom kolegijumu i redakciji čestitam 10 godina postojanja i uspešnog rada dnevnog lista Danas. Želim Vam da kao i do sada budete pouzdan hroničar dnevnih zbivanja.
Dubravka Filipovski,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari