Corax i Sergej Trifunović na novosadskom protestu 1FOTO – “1 od 5 miliona” Novi Sad (jedan od ranijih protesta)

Ovog petka u Novom Sadu na sedmom protestu „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ govoriće čuveni karikaturista našeg lista Predrag Koraksić Koraks, i student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić.

Na Pozorišnom trgu tokom protesta koji počinje u 18 časova, kao i tokom trajanja protesne šetnje, biće izložene Koraksove karikature.

“Jedan od novih Koraksovih radova, na kojem je prikazan Aleksandar Vučić dok se grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva, predstavlja i glavnu poruku novog protesta – Talasaj!”, naveli su iz inicijative „Jedan od pet miliona – Novi Sad“

Za protesnu šetnju određena je i malo izmenjena ruta. Građani će sa Pozorišnog trga krenuti duž ulice Jovana Subotića, zatim levo u Kisačku, i levo u Bulevar kralja Petra Prvog. Zatim će kolona skrenuti u Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i tako ponovo stići na raskrsnicu kod Norka, gde će ovonedeljna šetnja biti okončana.

Protestu će se i ove nedelje priključiti studenti Univerziteta u Novom Sadu, koji se okupljaju u 17 sati kod fontane ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“. Okupljenim studentima će se pre polaska na protest obratiti i glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari