Koalicija oko DS predstavila "Crnu knjigu vlasti SNS-a u Beogradu" 1Foto: M. D. M.

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS) predstavila je danas novi sajt www.crnaknjiga.info kao „Crnu knjigu vlasti Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu“ i pozvala Beograđane da ga posete i informišu se o četiri godine vlasti naprednjaka u gradu, pa onda da donesu odluku kako će glasati na izborima 4. marta.

Tu su, kako je rečeno, dokumentovane sve afere aktuelne gradske vlasti od 2013. godine do danas.

Zoran Alimpić, odbornik DS u Skupštini grada i kandidat za odbornika, poručio je da je za četiri ipo godine naprednjačke vlasti, u glavnom gradu učinjeno toliko toga negativnog, koruptivnog i lošeg za građane Beograda da je to teško nabrojati, te da su se zabog toga odlučili da naprave portal „crnaknjiga.info“.

– Kada su dolazili na vlast, naprednjaci su imali „Belu knjigu“ svojih obećanja, od kojih nisu ispunili nijedno. Oni tu knjigu više i ne spominju, ali su zato za vreme vlasti ispisali crnu knjigu korupcije, nezakonitosti i loših odluka po Beograd – istakao je Alimpić.

Prema njegovim rečima, „Crna knjiga“ koju su kandidati za odbornike koalicije „Da oslobodimo Beograd“ sastavili, ne znači da oni vode crnu kampanju, jer je sve što se u njoj nalazi tačno, dokazivo i proverljivo. Alimpić je građanima i građankama prestonice poručio da ne dozvole da neobavešteni dočekaju izbore, već da na adresi „crnaknjiga.info“ pogledaju dokumentaciju, objašnjenja i detalje o aferama i malverzacijama sadašnje gradske vlasti.

– Građani će na sajtu moći da čitaju o aferama o kojima svi znaju, poput Savamale ili preskupe jelke, ali one su zapravo sitnice. Najveća pljačka i najveće korupcionaške afere su nepoznate javnosti usled medijske blokade koja je neverovatna – naglasio je Alimpić, objasnivši da su neke od afera o kojima će građani moći da saznaju putem sajta monopol na reklamne panoe koji su izdati na 25 godina, kršenje zakona prilikom davanja koncesija privatnim prevoznicima, te priprema koncesije za četiri garaže na najboljim lokacijama u centru grada.

Prva na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd“ Vesna Rakić Vodinelić na konferenciji upozorila je da postoji tendecija zloupotrebe javnih nabavki, jer sve stvari koje su povezane sa gradskim funkcionerima treba da kontroliše Agencija za borbu protiv korupcije koju, kako je navela, preko svog čoveka kontroliše SNS.

– Radi se o direktoru Agencije Draganu Sikimiću za koga je dnevni list Danas dokumentovano dokazao da je u vreme kada je bio kandidat za tu funkciju bio član SNS-a – rekla je Rakić Vodinelić, dodavši da je upućen predlog Agenciji da poništi rešenje kojim je Sikimić postavljen, jer se na kraju uvek postavlja pitanje „ko je taj koji čuva čuvara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari