Crnogorska partija: Dačić da podnese ostavku 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

Crnogorska partija iz Srbije ponovila je danas zahtev da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić podnese ostavku zbog izjave da Srbijom vladaju „agenture crnogorskih službi“.

„Pozdravljamo odluku Ivice Dačića da povuče svoj neustavni predlog o oduzimanju državljanstva etničkim Crnogorcima koji nisu po njegovoj volji. Nažalost, primećujemo da je ministar Dačić ovu svoju opasnu ideju zamenio podjednako opasnim tezama kojima sugeriše da Srbijom vladaju agenture crnogorskih službi“, naveli su u saopštenju za javnost.

Ocenili su da su najnovije teze Ivice Dačića vrlo opasne jer istovremeno „crtaju metu na leđima“ svih građana Srbije crnogorskog porekla, pošto takve ideje promovišu teorije o zaverama protiv Srbije od strane dela njenih lojalnih građana.

„Pitamo ga da li je ovaj novi politički stav o agenturi ustvari otvoreni politički atak na predsednika i premijerku Srbije zato što su pokazali svojim primerom da ne žele da rasplamsavaju politički sukob sa susedima? Kakav je politički interes ministra Dačića da nastavlja da zaoštrava odnose između srpskog i crnogorskog naroda? Kakav je poslovni interes ministra Dačića da šalje prikrivene pretnje privrednicima, kulturnim pregaocima i običnim građanima Srbije koji potpisuju peticije u kojima izražavaju svoje mišljenje o aktuelnim temama?“, piše u saopštenju.

Upitali su Dačića da li misli da je i većina od 62 države članice Venecijanske komisije i njihovi predstavnici u tom telu takođe „agentura“, samo zato što ne deli njegov stav o novom Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

„Ministru Dačiću su po svemu sudeći prihvatljivi samo oni Crnogorci koji podržavaju nacionalističku politiku Slobodana Miloševića, pošto nije odmakao od politike svog političkog mentora i spiritus movensa SPS-a, partije poznate po svojoj ‘miroljubivoj’ politici koja je rasplamsala bratoubilačke ratove u SFRJ i dovela do bombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. godine“, ocenila je Crnogorska partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari