Dačić: Amerikanci su mi pre dva meseca rekli da će Kurti i Mustafa da formiraju vladu 1Foto: BETA/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u Beogradu da mu je američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer pre dva meseca rekao da SAD očekuju da će Aljbin Kurti i Isa Mustafa formirati vladu.

Dačić je nakon 19. ekonomskom samita Srbije u hotelu Metropol novinarima rekao danas da Amerikanci sami priznaju da je to „malo složeniji zahvat imajući u vidu da se prvi put suočavaju sa Samoopredeljenjem, strankom koja se zalaže za Veliku Albaniju“.

„Jedna je stvar šta neko govori kada je u opoziciji, a druga je stvar šta će raditi kada dođe na vlast“, rekao je Dačić i dodao da Srbija ne može da utiče na to koga će građani Kosova da biraju i da mora da sarađuje sa svima, bez obzira na to da li se nekome neka politička partija sviđa ili ne.

Prema preliminarnim rezultatima sa 95,88 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje Aljbina Kurtija je pobednik na izborima koji su juče održani na Kosovu sa 25,79 odsto, dok je Demokratski savez Kosova Ise Mustafe na drugom mestu sa 25,05 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari