Dačić i Loazo: Brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministarka za evropske poslove Natali Loazo ocenili su danas da postoje brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić i Loazo razgovarali su o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova, kao i multilateralnoj saradnji.

Dačić je izrazio zahvalnost na podršci Francuske procesu evropskih integracija Srbije i preneo očekivanja da će se ona nastaviti i tokom daljeg pregovaračkog procesa Srbije sa EU.

Loazo je rekla da dve zemlje neguju posebno „bliske i prijateljske odnose utemeljene na savezništvu tokom Prvog svetskog rata“ i založila se za jače prisustvo Francuske u Srbiji i reguonu.

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je ministarka za evropske poslove Francuske Natali Loazo „opalila politički šamar“ evrofanaticima koji poraze Srbije pravdaju neophodnošću nastavka evrointegracija i iznoseći „istinu“ da stanje EU ne omogućava nova pridruživanja u zadovoljavajućim uslovima.

Ta stranka podseća da je Loazo rekla da je neophodno reformisati EU i da se ne zna da li će EU biti spremna za prijem Srbije, za koji je uslov potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom.

„Kada se tome doda činjenica da se EU nalazi u dubokoj višeslojnoj krizi koja neminovno vodi njenom raspadu, potpuno je jasno da sadašnja politika kojoj je prioritet pijem Srbije u EU doživela poraz i da je neophodna njena temeljna promena“, navodi se iz DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari