Dačić izrazio solidarnost sa narodom i Vladom Ekvadora 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa šefom diplomatije Ekvadora Hoseom Valensijom o epidemiološkoj situaciji u Srbiji vezano za korona virus i koracima ka postepenoj normalizaciji stanja i ukidanju restriktivnih mera.

Kako je saopštilo danas Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je izrazio solidarnost sa narodom i Vladom Ekvadora povodom situacije u toj zemlji kao i saučešće zbog izgubljenih ljudskih života, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevladana.

Sagovornici su potvrdili spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga razmenom poseta na visokom nivou i uspostavljanjem redovnog dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova, nakon normalizacije prilika u obe zemlje.

Podvukli su spremnost za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno na ekonomskom planu.

Dačić je zahvalio Ekvadoru na principjelnoj podršci oko nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i ministri su naglasili opredeljenost dve zemlje za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

Šef srpske diplomatije je rekao da stoji otvoren poziv za posetu ministra Valensije Srbiji, uz nadu da će poseta biti ostvarena čim se za to steknu uslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari