Dačić: Mali smo, ali nismo glupi da ne vidimo da se toleriše ideja Velike Albanije 1Ivica Dačić Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (Arhiva)

„Znači mi ćemo da sedimo za stolom a oni će ispod stola da forsiraju formiranje Velike Albanije. Mi jesmo mali ali nismo glupi“, rekao je Dačić, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije.

Kometarišući izjave politikog vrha Prištine i Tirane o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i otvaranju granice između Albanije i Kosova, Dačić je rekao da je Pandorina kutija odavno otvorena priznavanjem nezavisnosti Kosova a da je ovo sad promocija Velike Albanije.

„Kada smo mi na to upozoravali govoreno je da je to naša fantazija a sada o tome govore Rama, Tači, a ni Haradinaj nije drugačiji od njih“, rekao je Dačić, dodajući da takav „bezobrazluk traži oštar odgovor“.

Prema njegovim rečima, Priština i Tirana su navikli medjunarodnu zajednicu na „nenormalnost, a u uslovima opšteg ludila pametni ispadaju ludi“.

Na pitanje da li će međunarodni faktori reagovati, on je rekao da ćemo se „načekati, jer to izgleda kao da zasedaju tibetanski mudraci“.