Dačić: Model dobrosusedstva u regionu 1Foto: Fonet/AP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Rumunije Teodor Maleškanu konstatovali su danas u Temišvaru da odnosi dve zemlje predstavljaju model dobrosusedstva u regionu.

Rumunija spada među pet članica EU, odnosno četiri članice NATO koje nisu priznale nezavisnost Kosova, što predstavlja činjenicu od posebnog značaja za Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, dva ministra su ocenila da je ekonomska saradnja Srbije i Rumunije u usponu, a robna razmena, kao najznačajniji segment ekonomskih odnosa, u kontinuiranom porastu.

Dačić je danas u Temišvaru učestvovao na međunarodnoj konferenciji „Bezbednosni izazovi na Balkanu“, koju su organizovale NVO „Novi strategijski centar“ iz Bukurešta i Zapadni univerzitet u Temišvaru.

Tokom boravka u Temišvaru, Dačić se sastao i sa predstavnicima srpske zajednice u Rumuniji među kojima sa predsednikom Saveza Srba u Rumuniji Ognjanom Krstićem, poslanikom u Parlamentu Rumunije Slavoljubom Adnađom, kao i vladikom Lukijanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari