Temišvar

Vukosavljević otvorio Dane srpske kulture u Temišvaru

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je sinoć u Banatskoj filharmoniji u Temišvaru 13. Dane srpske kulture istakavši da kulturni prostor srpskog naroda nije ograničen državnim granicama i da istorija, pa i kulturna istorija, predstavlja jedan dugi tok, proces dugog trajanja, u kojem pojedina područja i mesta menjaju svoje uloge.

Dačić: Model dobrosusedstva u regionu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Rumunije Teodor Maleškanu konstatovali su danas u Temišvaru da odnosi dve zemlje predstavljaju model dobrosusedstva u regionu.

Dačić: Priznanje Kosova ni po koju cenu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće priznati Kosovo ni po koju cenu i da Srbija želi da se dođe do kompromisa na Kosovu.

Kobni propusti: povratak malih boginja u Rumuniji

Karla nije bila vakcinisana protiv malih boginja. Nije vakcinisana jer to nije dopuštalo njeno zdravstveno stanje. Rođena je sa deformitetom jednjaka i veliki deo života je provela u bolnicama, uz česte upale pluća.

Podrška Rumunije evropskom putu Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Temišvaru sa predsednikom Vlade Rumunije Dačijanom Čološem, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, jačanju trgovinske razmene, evropskom putu Srbije, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Uz EXIT kartu na drugi Revolution festival

Svi vlasnici ulaznice za EXIT i EXIT Avanturu koji se do 30. maja registruju putem svog naloga na gigstix.com dobijaju ulaznice na Revolution festival na poklon!

Dolaze Skunk Anansie i John Digweed

rEVOLUTION festival, koji drugu godinu zaredom organizuje Exit tim u saradnji sa AAA Production, održaće se 3. i 4. juna u Temišvaru u Rumuniji, ponovo povezujući ljude sa omiljenim muzičarima iz celog sveta, nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg izdanja koje je okupilo više od 12.000 ljudi u Village Museum parku. Već je poznato prvih 28 izvođača na ukupno pet bina, a program predvode britanski alternativni rok heroji Skunk Anansie, grčke metal ikone Planet of Zeus, kao i britanska progressive house legenda John Digweed.


Balerine „Amadeusa“ opet zlatne

Balerine „Amadeusa“ opet zlatne

U organizaciji Svetske federacija za umetnički ples (WADF) u rumunskom Temišvaru održan je dvodnevni Evropski šampionat na kome je učestvovao i požarevački baletski studio „Amadeus“.

Hor „Barili“ blistao u Temišvarskoj filharmoniji

Hor „Barili“ blistao u Temišvarskoj filharmoniji

U okviru manifestacije „Dani srpske kulture u Temišvaru’’, požarevački Gradski hor „Barili’’, pod upravom dirigentkinje Katalin Tasić, održao je u dvorani Temišvarske filharmonije gala koncert srpske horske muzike.


„Amadeus“ briljirao u Temišvaru

„Amadeus“ briljirao u Temišvaru

Na međunarodnom „Romanian Open of modern Dance 2014“ održanom u Temišvarskom hotelu „Senator“, požarevački Baletski studio „Amadeus“ je u izuzetnoj konkurenciji ostvario veliki uspeh.

Iskorak na strano tržište

Iskorak na strano tržište

Privredno društvo „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta“ izuzetno uspešno sarađuje sa Regionalnom privrednom komorom Požarevac.

Za očuvanje jezika, kulture i običaja

Za očuvanje jezika, kulture i običaja

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ministar za vere i dijasporu u Vladi Srbije Srđan Srećković i župan Temišvarske županije Konstantin Ostafićuk otvorili su u Temišvaru prvu Srpsku kuću u Rumuniji. Za ovaj projekat od izuzetnog značaja za oko 20.000 Srba koji žive u ovoj Županiji, pola miliona evra izdvojila je Vlada Rumunije, dok je opremanje Kuće donirala Vlada Vojvodine. Svečanosti su krajem prošle sedmice u Temišvaru prisustvovali i predstavnici dijaspore Srba iz celog sveta i Saveza Srba u Rumuniji.


Diplomata Konga smenjen zbog šverca

Diplomata Konga smenjen zbog šverca

Kongoanski šef diplomatije Aleksis Mvamba smenio je Marka Elomba sa mesta savetnika u ambasadi Konga u Beogradu, prenosi B92. Elombina supruga Ester Paskalin uhapšena je na granici Srbije i Rumunije zbog šverca cigareta, a oglasila se i rumunska policija.


PrvaPoslednja