Dačić: Najmanje što Srbija može da uradi je da ne menja stav o Venecueli 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da u trenutku kada Ujedinjene nacije i Evropska unija nisu usvojile jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što Srbija može da uradi je da ne menja poziciju prema toj „prijateljskoj zemlji“.

„Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država“, rekao je Dačić za Večernje novosti.

Poslanik u Skupštini Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prethodno je ministru spoljnih poslova i premijerki Ani Brnabić postavio pitanje da li je izjava šefa diplomatije da Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli njegov lični stav, ili stav vlade.

Čanak je takodje upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU, dodavši da se koncept podrške Venecueli i predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru „ne uklapa u stav većine evropskih zemalja“ koje traže da Maduro raspiše izbore.

„To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju da podrži referendum o otcepljenju od Španije koja nam je takođe prijatelj“, rekao je Dačić za Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari