Dačić: Ne verujem da je skup spontano organizovan 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ne mogu da verujem da je skup u utorak uveče spontano organizovan, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić koji smatra da to okupljanje predstavlja odgovor opozicionih stranaka na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za nacionalnim jedinstvom u ovom trenutku.

Ovim se nanosi šteta Srbiji, po svetskim medijima će se iskoristiti da se pokaže kako je situacija nestabilna, haotična, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je podsetio da se Vučić u 18 sati obratio građanima i pozvao na nacionalno jedisntvo, pa je SPS podržao njegove predloge za ponašanje države i građana u cilju zaštite javnog zdravlja.

Vučić je ukazao na političke i državne izazove koji čekaju Srbiju, podsetio je Dačić i naveo da su tu, osim korone, opšta ekonomska kriza u svetu i pokušaji da se ubrzaju sastanci i pritiski oko rešavanja pitanja Kosova.

Dačić smatra da je policija reagovala blago i da nije trebalo da dozvoli demonstrantima da uđu u parlament.

Ona je u defanzivnoj formaciji bila, oni su reagovali tek kada su im životi bili ugroženi i kada su ljudi upali u skupštinu, rekao je Dačić, koji je nekada bio i ministar unutrašnjih poslova.

Hvala Bogu da je policija bila razumna, ovde je moglo biti mrtvih, imajući u vidu žestinu, dodao je Dačić.

Svi koji su u ovome učestvovali treba da budu procesuirani, svi koji su napadali policiju, poručio je Dačić i dodao: „Mislim da su se preigrali“.

„Šta se htelo postići, jel’ se htelo nasilno rušenje vlasti? Onda je suludo razgovarati o tome kako opravdati sve ovo, ovo je za svaku osudu“, ocenuio je lider socijalista.

Dačić je rekao da se ovde krive izbori za epidemiju, napominjući da su izbori bili i u Hrvatskoj, pa tamošnjem premijeru Andreju Plenkvoiću niko nije rekao – „kriv si za svaku smrt“.

Mere zaštite javnog zdravlja, o tome je Vučić govorio, mi polazimo da je to glavni prioritet u ovom trenutku, rekao je Dačić.

Šta je cilj – da ne bude policijskog časa, upitao je Dačić, to je bio veoma pogrešan, loš način i treba da naiđe na osudu ne samo političkih stranaka, već reakciju državnih organa, ocenio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari