Dačić: Neophodno očuvanje UNMIK 1Foto: SPS/Fonet

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za mirovne operacije Bintu Keitom, kao i sa šefom UNMIK Zahirom Taninom o nastavku delovanja misije UN na Kosovu i Metohiji, u skladu sa Rezolucijom 1244.

Dačić je, ističući značaj koji UN imaju za Srbiju kada je reč o zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, naglasio neophodnost očuvanja UNMIK kao garanta statusne neutralnosti, u nesmanjenom obimu i mandatu, kao i opredeljenost Srbije za pronalaženje kompromisnog i održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Predstavnici UN preneli su značaj Srbije i njen doprinos kroz učešće u pet mirovnih operacija UN sa više od 300 pripadnika, očuvanju mira i bezbednosti u svetu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je preneo spremnost za nastavak učešća Srbije u mirovnim operacijama u okviru daljeg doprinosa kolektivnoj bezbednosti, kao i opredeljenost za dalje unapređenje saradnje u najznačajnijim oblastima delovanja Organizacije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari