Dačić: Ovo je izašlo iz političkih okvira; Antić: Upad u RTS neodgovoran 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da su demonstranti nasilno pokušali da osvoje RTS i najoštrije osudio taj postupak.

Dačić je za televiziju Pink rekao da bi u svakoj drugoj zemlji to bilo doživljeno kao pokušaj državnog udara.

On je kazao da je retorika onih koji su upali u RTS da će pobediti na ulici, a ne na izborima i istakao da je to izašlo iz političkih okvira.

Dačič je kazao i da na kraju krajeva mora da se izađe na izbore, ali da ne postoji izborni sistem koji bi sadašnju opoziciju mogao da dovede na vlast, jer nemaju dovoljnu podršku građana.

Ministar energetike i funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je večeras da je upad u zgradu Radio televizije Srbije neodgovoran potez lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

Dačić: Ovo je izašlo iz političkih okvira; Antić: Upad u RTS neodgovoran 2
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

On je ocenio da je taj potez očajnički i da je usledio zbog gubitka energije na demonstracijama zbog čega su posegli za nasiljem.

„Za mene je najznačajnije da je državno rukovodstvo pokazalo odgovornost i hladnu glavu. Želim da čestitim i državnom vrhu i MUP-u na odmerenoj reakciji i tolerantnom odnosu koji su imali prema tom događaju, ali odlučnom da se očuvaju javni red i mir“, rekao je Antić za televiziju Pink.

On je kazao da je na žalost otišla loša slika u svet iz Srbije i da će trebati puno energije da se uloži da se ta slika popravi.

Antić je ocenio i da su licemerne izjave lidera Saveza za Srbiju da nisu ništa strašno večeras uradili.

„Zar treba da budemo srećni što nisu ponovo zapalili televiziju“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari