Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Izraela 1Foto: FoNet/MSP/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i odlazeća ambasadorka Izraela u Beogradu Alona Fišer Kam izrazili su danas nadu da će biti nastavljen uzlazni trend u bilateralnim odnosima kako bi se ojačala saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru je, kako se dodaje, izraženo zadovoljstvo zbog razvijenog političkog dijaloga i razmenjenih poseta na najvišem nivou i izraženo očekivanje da će se sa tom praksom nastaviti u budućnosti.

„Zajednički je konstatovano da treba iskoristiti uzlazni trend u bilateralnim odnosima kako bi se ojačala saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u oblastima ekonomije, poljoprivrede, informacionih tehnologija, kulture“, dodaje se u saopštenju.

Ministar Dačić je zahvalio ambasadorki Fišer Kam za njeno angažovanje na jačanju veza dve zemlje tokom boravka u Srbiji, kao i na podršci Izraela na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Ambasadorka Fišer Kam je podsetila na poziv novog ministra spoljnih poslova Izraela Gabija Aškenazija koje je uputio Dačiću da poseti Izrael kada se zdravstvena situacija stabilizuje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari