Dačić: Sporazum sa narodom isprazni papir zvučnog imena 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Socijalalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je predlog Sporazuma sa narodom, koji je uradila opozicija, „isprazan papir sa zvučnim imenom“, navodeći da je i Demokratska opozicija Srbije (DOS) imala ranije nešto slično pa ga se više niko ne seća.

„U tom papiru nema odgovora na ključna politička pitanja i gde se sve svodi na to – Vučić, on ne može da ode izborima, mora da ode putem vešala ili putem ulice“, rekao je Dačić, gostujući na televiziji Prva.

On je rekao i da je DOS imao „ugovor sa narodom“ i dodao: „Pa da li se seća neko ko je uopšte bio u tom DOS-u, šta je pisalo u tom papiru“.

Govoreći o građanskim protestima, Dačić je rekao da su građani koji tamo dolaze jedno, a „druga je stvar oni koji hoće da iskoriste proteste da time pokažu da imaju podršku za neku svoju politiku, to su Đilas, Jeremić, Obradović ili bilo ko drugi“.

„Oni između sebe ne mogu da naprave konsenzus“, rekao je Dačić o opoziciji.

Prema njegovim rečima, nedavno su Dragan Đilas i Vuk Jeremić bili u Briselu i tamo su ih pitali kakav je njihov stav povodom evropskih integracija, s obzirom da su sa njima Dveri, i povodom Kosova.

„I ništa nisu rekli, isto kao što ništa ne piše u tom njihovom ugovoru sa narodom“, rekao je Dačić.

Danas uručujemo protestnu notu Hrvatskoj

On je izjavio da će otpravniku poslova hrvatske ambasade, koji je pozvan u Ministarstvo, danas biti uručena protestna nota zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

„To je naš posao i obaveza bez obzira što su usledile reakcije iz Hrvatske“, rekao je Dačić za Televiziju Prva, navodeći da stvaranje antisrpske atmosfere rezultira ovakvim događajima.

Četvoricu vaterpolista Crvene zvezde huligani su juče napali u jednom kafiću u Splitu, zbog čega je otkazana utakmica sa domaćim Mornarom, a Zvezda se vratila u Beograd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari