Dačić: Srbija ima svoje interese, nije članica EU 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je vizna politika sa EU usaglašena, ali i da Srbija ima svoje interese, te da naša zemlja još nije članica EU, prenosi B92.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Dačić, na izjave evropskih diplomata da je EU zabrinuta jer Srbija iz političkih razloga ukida vize trećim zemljama, odgovara da se Srbija usaglašava sa viznom politikom EU, ali dodaje i da „Srbija ima svoje interese, jer još nismo članica EU“.

„U svakom slučaju vodićemo računa da sprečimo svaku zloupotrebu, kao što smo i do sada radili. Analiziraćemo svaku situaciju i ako ima potrebe i u slučaju da se povećava broj migranata, uvešćemo ponovo vize za neke zemlje. Ali, to je pomalo licemerno, jer nama migranti dolaze iz EU, iz Grčke i Bugarske, sad samo fali da nam EU drži lekcije o migrantima. Nek oni reše to pitanje. Lako ćemo mi za vize“, rekao je Dačić za Blic.

Dačić je zapitao odakle je došlo više od milion migranata koji su u prošle tri godine ušli u Srbiju.

„Naravno, iz EU. Ne smeta njima ukidanje viza, nego što sve više zemalja povlači priznanje Kosova. Budite pošteni, pa to priznajte“, poručio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari