Dačić: Srbiji potrebni lobisti u međunarodnoj zajednici 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da su Srbiji potrebni lobisti koji bi u međunarodnoj zajednici radili u korist naših interesa.

Rekao sam Aleksandru Vučiću da je greška što nemamo nekoga da lobira za nas, što je u Americi normalna stvar. Treba nam neko u Trampovoj administraciji, rekao je Dačić gostujući na televiziji Hepi.

On je istakao da u međunarodnim odnosima nema tajni i da znamo kako su koje zemlje glasale u kom telu i ko za koga lobira.

Moraju da znaju da su, kada glasaju za Kosovo, protiv nas. Šta Stejt department zanima ko će kako da glasa u UNESKO? To sam i njima rekao i neki me ne vole zbog toga rekao je Dačić.

Šef diplomatije je preneo i detalje sa nedavne sednice Sveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, Albancima sve smeta u vezi sa međunarodnom zajednicom, jer misle da je posao oko nezavisnosti gotov.

Zbog toga su protiv Unmika, protiv sednica SB UN na svaka tri meseca kao i da one ne budu otvorene za javnost. Za nas je to veoma važno i protivno je našim interesima, ocenio je Dačić.

On je naveo i da je britanski predstavnik u UN rekao da je srećan što je nedavno proslavljeno deset godina nezavisnosti Kosova.

Tada sam mu poručio da se nadam da je srećan i što smo nedavno proslavili 180 godina naših diplomatskih odnosa. Slično sam poručio Amerikancima, Rusima i drugima rekavši da ne zaborave koliko dugo sarađujemo, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari