Dačiću upućene čestitke iz inostranstva povodom Dana državnosti Srbije 1Foto: Fonet/ Marija Đoković

Predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko čestitala je Dan državnosti Srbije i navela da Rusi Srbiju i njene građane doživljavaju kao uzor širine rodbinske duše, vernosti idealima i nepokolebljivosti u zaštiti suvereniteta svoje zemlje i dostojanstvenog očuvanja nacionalnih tradicija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Sskupštine Srbije Ivice Dačića, ona je u čestitki povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Srbije, navela da rusko-srpske odnose karakteriše „visoki nivo poverenja i uzajamnog razumevanja“.

Matvijenko je poručila da su u Savetu Federacije, gornjem domu ruskog parlamenta, zaintresovani za razvoj konstruktivnog dijaloga sa Skupštinom Srbije i opredeljeni za dalje jačanje saradnje na bilateralnoj osnovi, kao i u multilateralnim formatima na dobrobit naroda.

Dačiću je poželela uspeh u odgovornoj zakonodavnoj delatnosti, a narodu, kako je navela, bratske Srbije procvat, dodaje se u saopštenju.

Dačić je danas primio i čestitke kolega iz Azerbejdžana i Irana, Sahibe Gafarove i Mohameda Bager Galibafa, uz želje za napredak Srbije i jačanje bilateralnih odnosa.

Predsedavajući slovačkog parlamenta Boris Kolar je naveo da se nada daljem jačanju prijateljskih odnosa i saradnje, i poručio da Slovačka dugo godina podržava Srbiju u njenom procesu transformacije i evrointegracija.

„Verujem da će napori koje Srbija ulaže doprineti daljem razvoju i daljem približivanju Srbije EU i u tom pogledu Slovačka je i dalje spremna da nastavi da deli autentično iskustvo sa Srbijom“, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari