Foto: Nenad Kovačević

Poručio je da bi, ukoliko se to ne desi, izbore trebalo bojkotovati.

Stamatović je objasnio da bi opozicija trebalo da se „ujedini oko ključnih pitanja kao što su obezbeđivanje regularnosti izbora i ravnopravnog medijskog tretmana svih političkih stranaka u predizbornoj kampanji“.

U suprotnom, kako je ocenio „politička borba sa nadmoćnom mašinerijom aktuelnog režima, potpomognutom medijskom propagandom tzv. Javnog servisa RTS i TV Pink, koji imaju zadatak da unapred diskvalifikuju i izopšte sve istinske opozicione liste i kandidate, biće svedena na pojedinačne davaoce lažnog alibija režimu u legitimisanju beogradskih izbora, čiji cilj nije smena sadašnje naprednjačke vlasti već priklanjanje Vučiću, uoči njegove izdaje Kosova i Metohije koju uveliko najavljuje za mart“.

– Sve predizborne kalkulacije, biranje koalicionih partnera, diskusije o izlasku u jednoj ili više kolona i predlaganju kandidata za gradonačelnika padaju u vodu ako ne postoji jedinstven stav opozicije o tome da se primer Pećinaca i podrška nedemokratskom izbornom procesu ne mogu ignorisati. Sve partije, koje žele da se istinski bore protiv nenarodnog režima, moraju se saglasiti da je učešće na beogradskim izborima besmisleno bez ispunjenja minimalnih uslova, među kojima su: uređenje biračkih spiskova, sprečavanje Vučićeve kontrole nad biračkim spiskovima i izbornom komisijom, zaustavljanje propagandne hajke protiv opozicije i omogućavanje svim strankama da imaju jednaku zastupljenost i fer izveštavanje u medijima, poručio je Stamatović .

On je podsetio i na to da je Zdrava Srbija u dva navrata, tokom kampanje za poslednje predsedničke izbore, pozivala sve opozicione kandidate na dogovor zbog “najneregularnijih predsedničkih izbora od 1990. do danas“, s ciljem da se o tome obaveste relevantne domaće i strane institucije.