Delegacija SPC kod predsednika Libana 1Foto: FoNet/ SPC

Posle predsednika Sirije Bašara el Asada, visoku delegaciju SPC, koja boravi u višednevnoj poseti Antiohijskoj patrijaršiji, danas je u Bejrutu primio i predsednik Libana Mišel Aun.

On je u razgovoru sa visokodostojnicima SPC, koje je predvodio patrijarh Irinej, ukazao na „dubinu odnosa između Libana i Srbije, slične aspekte patnje libanskog i srpskog naroda, kao i na napore obe strane na jačanju veza prijateljstva i solidarnosti između dve zemlje i naroda“, saopšteno je iz Predsedništva Libana.

– Istina je da postoje različite hrišćanske denominacije, kulture, običaji i tradicije, ali Hristos je jedan, a Jevanđelje jedno, zakon ljubavi je jedini koji može uspostaviti mir i pravdu među celim svetom – poručio je Mišel Aun.

Prijemu su pored delegacije SPC, njenog domaćina patrijarha Antiohije i celog Istoka Jovana Desetog, prisustvovali i predstavnici ostalih hrišćanskih zajednica u Libanu, državni ministri za predsednička pitanja, nacionalnu odbranu i pravdu.

Patrijarh Irinej je poručio da u Liban donosi „poruku ljubavi i mira u ime srpskog naroda, sa željom da se učvrste odnose između dva naroda“. On je istakao „važnost rada na širenju mira i okončanju ratova“. Tokom jučerašnjeg dana delegacija SPC, koja u subotu završava posetu Antiohijskoj patrijaršiji, posetila je u Bejrutu grčke crkve Svetog Georgija i Svetog Nikolaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari