Deseti protest građana Požege 1Protest u Požegi/Foto: Inicijativa za Požegu

Građani Požege su protestovali večeras protiv lokalne vlasti, i to deseti put od februara prošle godine, ukazujući na nezakonite radnje njenih čelnika i poželeli im da se uskoro nađu iza zatvorskih rešetaka.

Na protestu, koji je organizovalo Udruženje „Inicijativa za Požegu“, i pored velike hladnoće, na Trgu slobode okupilo se oko 200 građana.

Duvali su u pištaljke, povicima negodovali na pominjanje predstavnika lokalne vlasti i nosili transparent sa natpisom „Gde je 150 miliona dinara?“, koliko je DRI utvrdila da je opštinsko rukovodstvo nezakonito potrošilo iz prošlogodišneg budžeta.

Građanima su deljene karikature u formi razglednice na kojoj su prikazani čelnici požeške vlasti, koju predvode naprednjaci, a koji su predstavljeni kao „Ekipa od 150 miliona dinara“. Sa stepeništa na ulazu u zgradu lokalne skupštine, razglednice su upućene Milanu Božiću, predsedniku opštine, Zorici Mitrović, predsednici SO, i Velimiru Maksiću, načelniku Opštinske uprave.

Pošto očekujemo da se čelnici opštine vrlo brzo nađu u ustanovama koje su drugačije od ove iza nas (Skupština opštine, prim. autora), spremili smo im tople razglednice kao dokaz da ih nećemo zaboraviti. Ne bi bilo u redu da svima vama podelimo razglednice, a da po jednu ne uputimo i predstavnicima rukovodstva naše opštine, koje je negde zavejano i gine za nas“, poručio je Aleksandar Divović, predsednik UO „Inicijative za Požegu“ i nakon toga pročitao želje koje su im demonstranti uputili.

Predsednika opštine Milana Božića puno pozdravljamo i želimo mu da se u Požarevcu snađe jednako dobro kao u Požegi. Tamo gde idete kravata nije dozvoljena, a i huligana ima dovoljno pa možete da se makljate koliko želite“.

Uz pozdrave, u razglednici namenjenoj Velimiru Maksiću, načelniku Opštinske uprave, navedeno je da „trimer za travu, koji je skoro kupio, ponese sa sobom, jer će mu biti od koristi za uređivanje zatvorskog drvorišta“.

Dragoj predsednici SO Zorici Mitrović takođe upućujemo tople pozdrave sa porukom da bude bez brige, jer je zatvorska konfekcija znatno jeftinija od Ramaksove“.

Okupljenima se obratio i Željko Perišić, poljoprivrednik iz Ježevice, koji je govorio o lošem stanju u poljoprivredi i celom društvu, navodeći da se njegovih sedmoro komšija, nakon završenih fakulteta, iselilo iz Srbije.

Moramo da promenimo takvo stanje, inače nema nam spasa“, poručio je Perišić.

Bogdan Radovanović, predstavnik „Inicijative“, objasnio je da „građani protestuju zbog svojih porodica, dece i unuka, a ne za bilo koju političku organizaciju, pa makar se ona zvala „Inicijativa za Požegu“.

Mirno okupljanje je završeno protestnom šetnjom oko Trga slobode, a novi protest je zakazan u subotu, 19.januara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari